Počela nova školska godina u Bosanskoj školi

Share:

Povodom početka nove 2017/18. školske godine Bosansku školu su posjetili generalni konzul gosp. Berislav Vujeva, konzul gđa Darija Bugarin, i konzularni radnik gosp. Vaso Marinković. Odmah na početku je gosp. Vujeva našoj djeci poželio uspješnu školsku godinu i obećao nastavak konzularne podrške Bosanskoj školi što znači da će i ove godine naša djeca dobijati diplome ovjerene od strane Ministarstva civilnih poslova BiH.

Nakon svečanog otvaranja nove školske godine, konzularno osoblje upriličilo je sastanak sa roditeljima i ponudilo im svoju podršku u cilju rješavanja svih konzularnih usluga sa posebnim naglaskom na dobijanje državljanstava za našu djecu.

Profesorice u Bosanskoj školi, Amina Sendić-Mešić i Enisa Omerović, zahvalile su Generalnom konzulatu BiH u Chicagu na podršci koju im daje, a imam hfz. Muriz Mešić najavio je nastavak dobre saradnje BICC-a sa Konzulatom i pozvao roditelje da budu uporni u rješavanju neophodne papirologije u cilju registracije njihove djece.

Ovo je šesta godina od kako Bosanska škola djeluje u BICC-u, a ove godine pohađa je rekordan broj učenika, njih 110, koji su raspoređeni prema razredima od prvog do četvrtog.

More Posts

Send Us A Message