Odbor za posjete starijima i bolesnima

Share:

Poslanik Muhammed, alejhis-selam, je rekao: „Musliman prema drugom muslimanu ima šest obaveza: kad ga sretne – da mu nazove selam, kada ga pozove (na nešto) – da se odazove, kada zatraži savjet – da ga se posavjetuje, kada kihne pa kaže „Elhamdulillah“ – da mu se kaže „Jerhamukellah“, kada se razboli – da ga se obiđi i kada umre – da se isprati njegova dženaza.“ (Muslim, Evu Davud, Tirmizi)

 

U želji da pokažemo solidarnost sa našim starijim članovima i da povedemo više računa o našim bolesnim džematlijama, te da ih s vremena na vrijeme i u prigodnim situacijama posjetimo (npr. prilikom bolesti, bajramskih praznika), džematski Odbor je osnovao Odbor za posjete starijima i bolesnima.

 

Osnovali smo i specijalan fond u te svrhe koji ima za cilj da se prilikom posjete ispred džemata BICC uruči jedna skromna hedija, čisto kao znak pažnje, pa Vas pozivamo da donirate u taj fond i podržite rad ovog Odbora.

Ovaj Odbor sačinjavaju:

 

  1. Ifeta Redžović
  2. Amra Delić
  3. Sanela Ovnović
  4. Damira Delić
  5. Refik Čabrić
  6. Jasmina Arnautović
  7. Senad Mujkić

 

Svi koji žele da se uključe u ovu aktivnost neka se jave na email: info@bicc-chicago.com

 

Prenosi Alija ibn Ebi Talib, r.a.: „Čuo sam Poslanika, a.s., kada je rekao: „Nema niti jednog muslimana koji ujutro obiđe drugog muslimana a da na njega ne donosi salavat sedamdeset hiljada meleka, sve dok ne omrkne, a ako ga obiđe uveče, na njega savalavat donosi sedamdeset hiljada meleka, sve dok ne osvane i za to će dobiti kao nagradu harif (posebnu vrstu džennetskih plodova).“ (Tirmizi)

 

Isto tako, ukoliko želite da nekoga posjete članovi ovog Odbora molimo da nam dostavite sljedeće informacije o njima: Ime i prezime osobe koju želite da posjetimo, mjesto stanovanja (ili boravka ako je riječ o bolnici) i kontakt osobu (br. tel).

More Posts

Send Us A Message