Naši delegati boravili u Minneapolisu

Share:

Dana 20-og januara 2018. godine u džematu ICBMN u Mineapolisu održana je centralna godišnja svečanost  medžlisa Midwest. Svečanosti je prethodila uspješno organizovana peta redovna Skupština medžlisa Midwest koja se ovog puta održala u Mineapolisu, a kojoj su prisustvovali i delegati džemata BICC: Nedžad Kopić – sekretar džemata, Dževad Šorlija – član džematskog Odbora, i naš imam, hafiz Muriz Mešić.

Program su izveli imami medžlisa Midwest, a ovom skupu su prisustvovali i svi delegati džemata našeg medžlisa. Prelijepa džamija ICBMN-a je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Iskreno se zahvaljujemo  domaćinima, imamu džemata ICBMN-a Jasminu ef. Suljkanoviću, predsjedniku džematskog odbora Majidu ef. Bradariću, a posebno volonterima tog džemata koji su se zaista potrudili se da se osjećamo zadovoljno. Molimo Uzvišenog Allaha da ih obilato nagradi.

Džemat BICC u sastavu je Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (ICNAB-a) još od svog osnivanja, tako da redovno delegati našeg džemata učestvuje u svim aktivnostima medžlisa Midwest, odnosno ICNAB-a. Naredna aktivnost je Sabor ICNAB-a koji je ove godine zakazan u Denveru krajem mjeseca marta.

More Posts

Send Us A Message