Mekteb

Mekteb u džematu BICC odvija se oba dana vikenda, subotom i nedjeljom, a nastava se izvodi u skladu sa programom Islamske zajednice u BiH i Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Mektebsku nastavu vodi naš imam, hfz. Muriz ef. Mešić, a već dugi niz godina nastavu pohađa preko 240 učenika. Njegovi pomoćnici su hfz. Amir Čauš i vjeroučiteljice Enesa Mehmedović i Jasmina Ejupović.

Djeca u Mektebu su podijeljena u 3 kategorije: Ilmihal (6-8 god), Sufara (9-11), Kur’an (12-16 godina).

Mekteb je besplatan za svu djecu, bez obzira jesu li njihovi roditelji članovi našeg džemata ili ne, a ukoliko želite podržati rad našeg Mekteba onda to možete učiniti preko Vijeća roditelja ili da donirate direktno u Mektebski fond.

Svu neophodnu literaturu (Ilmihal, sufara, Kur’an) roditelji mogu nabaviti u prostorijama džemata BICC. Upis djece u Mekteb vrši se na početku mektebske godine (septembar), a primamo isključivo djecu koja su napunila 6 godina ili koja su starija od toga.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi Mekteba budite slobodni nas kontaktirati putem e-maila: mekteb.bicc@gmail.com

Dobro nam došli!

 

_____________

VIJEĆE RODITELJA

U cilju unapređenja mektebske nastave 21-og septembra 2017.godine  formirali smo Vijeće roditelja koje u školskoj 2017/18. sačinjavaju sljedeći roditelji:

  1. Adha Kišija – Koordinator (adha777@gmail.com)
  2. Lejla Delić – Blagajnica (lejla5194@gmail.com)
  3. Hajreta Kadić
  4. Edina Mahić
  5. Amela Cerić
  6. Mirela Orman
  7. Mediha Sefer
  8. Zahir Mahalbašić
  9. Smajil Selimagić

Oni će raditi na poboljšavanju mektebskih sadržaja, sigurnosnih aspekata u našem Mektebu, na popravljanju saobraćajne kulture, i bit će na usluzi Vama roditeljima kao i vjeroučiteljima u svim prilikama.

Ukoliko želite donirati za Mekteb, učinite to preko Pay Pal računa koristeći naš email: bicc.chicago.info@gmail.com uz napomenu ”za mekteb”.

Hvala Vam najljepša!