Škola Kur'ana

“Oni koji Allahovu Knjigu čitaju i molitvu obavljaju i od onoga čime ih Mi opskrbljujemo udjeljuju, i tajno i javno, mogu da se nadaju nagradi koja neće nestatiDa ih On prema onome što su radili nagradi i još im iz obilja Svoga da, jer On mnogo prašta i blagodaran je.” (El-Fatir, 29-30)

 

U džematu Bosnian Islamic Cultural Center (BICC) od 2012.godine djeluje ’’Škola Kur’ana za odrasle’’. Ovaj projekat pokrenut je s ciljem da što veći broj naših džematlija nauči kur’ansko pismo, ali i da se druži uz kazivanja o Kur'anu i radi njegovog izučavanja.

Kroz ovu školu do sada je prošlo preko 100 osoba, a mnogi od njih su upravo kroz ovaj program naučili čitati arapsko pismo ili su zapamtili svoja prva sureta.

Škola Kur’ana odvija se srijedom navečer i obično traje tokom zimskog perioda, a podrazumijeva program učenja arapskog pisma, čitanje i memorisanje Kur’ana, te predavanja na temu Kur’ana.

Školu Kur’ana vodi hafiz Muriz ef. Mešić, a svi zainteresovani više informacija mogu dobiti putem emaila: info@bicc-chicago.com

Bujrum, uključite se!