Senad Hadžifejzović pohodio Bosansku školu

Share:

Bosanska škola Čikago je nadasve jedan jako popularan i po mnogočemu unikatan projekat. Tome u prilog najbolje govori činjenica da je prva certificirana škola ovakve vrste na teritoriji Sjeverne Amerike od strane Ministarstva civilnih poslova BiH koja radi prema njihovom programu za dopunske škole u dijaspori. I ne samo to, ovu školu pohađa preko 100 učenika!

Čuvši za ovaj projekat, ekipa Face TV-a na čelu sa najpoznatijim bosansko-hercegovačkim novinarom, Senadom Hadžifejzovićem, posjetila je prostorije našeg centra i tom prilikom obavila intervju sa voditeljicama ovog projekta, prof. Aminom Sendić-Mešić i prof. Enisom Omerović.

Osim toga, Senad Hadžifejzović bio je jako zainteresovan projekat izgradnje novog centra u Čikagu, o čemu su ga pobliže upoznali predstavnici Savjetodavnog vijeća, Semir Delić i Edis Bečić.

O vjerskim i edukativnim aktivnostima BICC-a govorio je naš imam, hfz. Muriz Mešić.

Raduje nas činjenica da je priča o izgradnji novog centra u Čikagu stigla i do glavnog grada Bosne i Hercegovine, ali nas posebno raduje činjenica da je Bosanska škola projekat koji budi veliko interesovanje ne samo nas roditelja već i bosansko-hercegovačkih medija. Nadamo se da će nas predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH također posjetiti.

Bravo za BICC i Bosansku školu!

More Posts

Send Us A Message