Prikupljeno novih 200 hiljada USD

Share:

Večer za pamćenje

U subotu, 15-og decembra 2018.godine, u hotelu DoubleTree by Hilton u Skokiju u organizaciji Savjetodavnog vijeća BICC-a upriličena je svečana donatorska večera na ime kupovine zemljišta za izgradnju budućeg islamsko kulturno-edukativnog centra u Chicagu.

Dvorana je bila premala da primi sve zainteresovane, no onih 300 prisutnih koji su na vrijeme rezervisali svoje karte, istinski su uživali u nevjerovatnom ambijentu za koji će se kasnije ispostaviti da je bio jako dobro pripremljen i da je opravdao očekivanja. Ako je bio neko ko je sumnjao u naše namjere i mogućnosti, ova donatorska večera ga je razuvjerila i pokazala da smo zaista spremni da u Čikagu napravimo veliku priču.

Jako bogat program

Program je otvorio sazlija Mirsad Zulić, a voditeljica Jasmina Ejupović, koordinatorica omladinske grupe Bosnian Youth of Chicago, odlično je dirigovala programom. Nakon večere prisutne je sa nekoliko ilahija počastio džematski hor NUR kojeg odnedavno uvježbava Ernes Kišić, momak jako nadarenog glasa. Djevojke iz hora NUR ovo večer su zaista bile najljepša slika džemata BICC; sa osmjehom su dočekivale i ispraćale goste i bile na usluzi svima nama.

U svom obraćanju predsjednik SV, naš advokat Amir Ovčina, goste je upoznao sa akcijom izgradnje novog centra, na što su prisutni odgovorili velikim aplauzom. U okviru ove svečanosti kao znak zahvalnosti predsjednik džematskog odbora Elmedin Halilić uručio je jednu prelijepu levhu velikom prijatelju džemata BICC i čovjeku koji brine o održavanju grijanja i hlađenja u našoj džamije, gosp. Mirsadu Čauševiću. Levhe je specijalno dizajnirao i donirao za ovu večer naš džematlija Aldin Hadžić. Potom je na scenu stupio Eldin Huseinbegović, naš specijalni gost, i prisutne počastio sa nekoliko prelijepih sevdalinki i starobosanskih pjesama.

Prezadovoljni postignutim

Donatorsku večer uživo je prenosila BosTel televizija, na čemu im se srdačno zahvaljujemo. To je doprinijelo da nas veliki broj naših zemljaka gleda putem malih ekrana i uključi se u akciju doniranja, tako da smo dobijali donacije iz Kalifornije, Oregona, Mičigena, Viskonsina i drugih saveznih država. Samu donatorsku akciju na izvanredan i njemu svojstven način vodio je hafiz Muriz Mešić, koji je pred prisutne postavio cilj od $200,000.00, koji smo na kraju i premašili. Ovaj događaj pokazao je da džematlije znaju prepoznati iskrenost i zajedništvo koje vlada u našem džematu, te da je sazrilo vrijeme da se u Chicagu izgradi jedan istinski centar koji će svojim sadržajima odgovoriti potrebama novih generacija. Podršku ovoj akciji pružio je i hafiz Amir ef. Čauš, koji se prisutnima nakratko obratio i čestitao na akciji koju vode. Isto tako, na kraju se obratio i dr Mensur Šunje, član SV, koji je prisutne ohrabrio da snažnije podrže ovaj projekat. Ne treba zaboraviti kazati da su na visini zadatka posebno bili mladi i obrazovani članovi Savjetodavnog vijeća – Edis Bečić i Semir Delić, koji su iznijeli možda i najveći teret u organizaciji ovog događaja zajedno sa predsjednikom SV, Amirom Ovčinom. Čovjek koji je iza sjene učinio dosta dobra za organizaciju ovog događaja, Muris Hubjer sa svojom ekipom, također zahvaljuje svaku pohvalu. On nas već dugi niz godina prati i podržaje. Svakako pohvale idu i džematskom Odboru, ženskoj grupi Bošnjakinja i Vijeću roditelja, kao i hadžinici Vasviji Čolpi, te posebno članovima SV; svi oni su pružili veliku pomoć u organizaciji ovog događaja.

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1076194182554238&id=112394308934235&__tn__=K-R

 

Koliko je do sada prikupljeno?

Do sada je na ime izgradnje novog centra, za samo 30 mjeseci, prikupljeno preko $1,400,000.00, hvala Allahu. Da bismo pristupili kupovini zemljišta potrebno nam je još nekih 200 do 300 hiljada za koje vjerujemo da ćemo uz Allahovu pomoć prikupiti do ramazanskog bajrama.
Još jednom, čestitamo džematlijama džemata BICC Chicago na ovom izuzetno velikom uspjehu.

Allah mubarek olsun!

More Posts

Send Us A Message