Održana džematska Skupština

Share:

U nedjelju, 6-og januara 2019.godine u džamijskim prostorijama održana je redovna džematska Skupština našeg džemata u okviru koje su predstavljene aktivnosti džemata BICC u protekle dvije godine, te izabran novi Džematski i Nadzorni Odbor.
Skupštini je prisustvovalo 174 džematlija sa pravom glasa, što je omogućilo da se usvoje neki značajni prijedlozi i izaberu rukovodeća tijela našeg džemata. Ispomoć u vođenju Skupštine pružio je i Semir Delić, član Savjetodavnog vijeća, koji je uveliko pomogao oko organizacije ovog događaja.

Na početku Skupštine prisutnima se obratio imam džemata, hafiz Muriz Mešić, koji je predstavio svoj rad u protekle godine, te predsjednik džematskog Odbora Elmedin Halilić. Nakon usvajanja njihovih izvještaja, naša blagajnica hadžinica Vasvija Čolpa predstavila je finansijski izvještaj, koji je usvojen uz zahtjev da se putem džematskog emaila do kraja ovog mjeseca svim džematlijama proslijede detaljni podaci o finansijskom poslovanju džemata BICC. Isto tako, odlučeno je da će joj ispomoć u pripremanju tog izvještaja pružiti računovođa Emir Zubović.

Osim toga odlučeno je da džematski Odbor u narednom periodu razmotri pitanje povećanja cijena džematskih usluga na ime korištenja džematskog mezarja za nečlanove, a u tom pogledu izneseni su neki konkretni prijedlozi. Uglavnom, svi su se složili da nečlanovima treba povećati cijene korištenja usluga džematskog mezarja. Mevludin Torlaković se prihvatio obaveze da uredi džematsko mezarje sa svojom kompanijom, na što su prisutni odgovorili velikim aplauzom.

Potom se prisutnima obratio advokat Amir Ovčina i predstavio izvještaj o radu Savjetodavnog vijeća, koji je usvojen, a zatim im je produžen mandat na dvije godine (2019-2021), tj. do naredne Skupštine. Nakon toga usvojen je prijedlog da se sa generalnog računa na račun za izgradnju novog centra prije ramazana prebaci onaj iznos koji je neophodan da bi se dostigao iznos od 1.5 miliona USD.
Zatim se pristupilo kandidaturi za džematska tijela, i glasanju, a Komisija u sastavu Izet Mehmedović, Almir Prelić i Nedžad Mehinović obavili su odličan posao i na kraju saopćili rezultate izbora, a oni su:

Novi džematski Odbor čine:

1. Faruk Daudbašić
2. Mevludin Husomanović
3. Hadžija Šaban Delić
4. Hadžija Dževad Šošić
5. Hadžija Nedžad Kopić
6. Dževad Šorlija
7. Nermin Krličević

Novi Nadzorni Odbor čine:

1. Sulejman Dizdarević
2. Hadžija Fadil Delić
3. Hadžija Daut Kaplanović

Čestitamo svim članovima džematskog i nadzronog Odbora na izboru, ali i članovima džemata BICC na uspješno organizovanoj Skupštini. Bila je ovo do sada najbrojnija Skupština, a svi možemo biti zadovoljni jer džemat BICC nastavlja svoj uspješan hod, hvala Allahu.

More Posts

Send Us A Message