Svečana dodjela diploma za polaznike Kursa islama

Share:

 

U srijedu navečer, 27-og marta, u džematu BICC upriličena je svečanost povodom završetka VII sezone Kursa islama za odrasle.

U okviru svečanosti prisutnima se prigodnim predavanjem obratio imam domaćin, hfz. Muriza Mešića. Ovogodišnja tema Kursa islama bila je ”Namaz”, a predavači su ukupno održali 20 predavanja na tu temu te su u velikoj mjeri pokrili najznačajnije aspekte namaza.

U okviru ove svečanosti dodijeljene su diplome za 22 polaznika koji su redovno pohađali kurs i koji su položili finalni ispit na kraju godine. Oni su:

  1. Alagić Amela
  2. Biševac Nermina
  3. Čabrić Refik
  4. Delić Šaban
  5. Delić Saliha
  6. Dizdarević Hanka
  7. Hatarić Selvira
  8. Hećimović Suvada
  9. Husomanović Mevludin
  10. Kopić Nedžad
  11. Kopić Samira
  12. Kukuruz Mihreta
  13. Kupusović Emina
  14. Medžiković Šejla
  15. Mehmedović Mula
  16. Mehmedović Sanela
  17. Mušić Abdulah
  18. Prijić Adnana
  19. Ramić Amel
  20. Salihefendić-Delić Amra
  21. Šošić Dževad
  22. Zulić Asija

Čestitamo svim diplomantima i njihovim porodicama koji svakako dijele ovu radost sa njima. Također se zahvaljujemo džematskom Odboru koji je podržao ovaj projekat, a posebno predavačima dr. Senadu ef. Agiću, dr. Hazimu ef. Fazliću, hfz. Amiru ef. Čaušu i hfz. Murizu Mešiću, koji su u proteklih pet mjeseci održali dosta lijepih i korisnih predavanja u okviru navedenog Kursa islama.

Naredna sezona počinje u novembru, a bit će fokusirana na učenje arapskog pisma i čitanje Kur'ana. Svi zainteresovani su dobro došli!

More Posts

Send Us A Message