Ramazanski bajram u BICC-u

Share:

Iako je bio radni dan, utorak, džamija na Westernu bila je prepuna da primi sve vjernike koji su došli da obave bajram namaz. Slika vjernika kako stoje ispred džamije dok klanjaju bila je za svaku pohvalu. A tek druženje ispred džamije uz kahvu i kolače nakon bajrama…

Ovaj ramazan u džematu BICC bio je poseban, prvenstveno zbog mnoštva različitih aktivnosti kao i zbog značajnih gostiju. Pored redovnih dnevnih namaza i Teravih namaz, u džematu BICC ove godine učila se hafiska mukabela sa tri hafiza (hfz. Ernad Kujraković, hfz. Amir Čauš i hfz. Muriz Mešić). Osim toga, organizovani su mnogobrojni zajednički iftari i upriličena mnoga predavanja. Ovog ramazana naš džemat su posjetili muftija IZBSA, dr. Sabahudin ef. Ćeman, i prof. Mensur ef. Pašalić, šef Ureda za dijasporu IZ u BiH.

Poseban događaj bila je noć Lejletu-Kadr, u kojoj smo ibadet činili sve do zore. Tu noć organizovana je i donatorska akcija u okviru koje je prikupljeno $220.000, a ukupno tokom ovog ramazana prikupljeno je $305.000, što znači da smo do sada na ime izgradnje IC Ćamil ef. Avdić prikupili $1,805,000 USD, hvala Allahu.

Posebne pohvale za ovako prelijep bajram pripadaju, na prvom mjestu članovima džematskog Odbora, ženskoj grupi Bošnjakinja, članovima Savjetodavnog vijeća i Vijeća roditelja, te omladinskoj grupi BYC. Svakako, ne smijemo zaboraviti ni naše hafize, oni su ovog ramazana, uostalom kao i uvijek, bilo na nivou. Bilo je tu još vrijednih pojedinaca i kompanija koje su nam pomogle da ovaj ramazan protekne tako lijepo (Kamber Catering Co, Oasis Heating & Cooling, Gredelj Security Co, BDJ Trucking Co i dr.), zato im se ovim putem posebno zahvaljujemo.

Akcija prikupljanja zekata također je protekla odlično, a sav prikupljeni iznos već je proslijeđen u Bejtul-Mal Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Allah da nam ukabuli ramazanske ibadete.

 

 

 

More Posts

Send Us A Message