Odluka o obustavljanju svih aktivnosti

Share:

Mart 17, 2020

U ime Allaha, svemu Dobročinitelja, Milostivog

Poštovane džematlije, es-selamu alejkum.

U proteklih nekoliko dana džematski Odbor intenzivno je pratio razvoj situacije u vezi sa Corona (COVID-19) virusom, a za to vrijeme u džematu su se obavljali dnevni namazi i Džuma namaz.

Međutim, od kako je proglašeno vanredno stanje u saveznoj državi Illinois i kako se broj oboljelih od virusa COVID-19 stalno povećava, te nakon uputa zdravstvenih institucija koje u narednim danima sugerišu socijalno distanciranje jednih od drugih, dok vjerske institucije (IZBSA, Council of Islamic Organizations in Greater Chicago, CAIR Chicago) u ovakvim situacijama preporučuju zatvaranje centara i obustavljanje aktivnosti navodeći argumente iz Kur'ana i Sunneta, džematski Odbor bio je primoran donijeti

ODLUKU

o privremenom zatvaranju džemata BICC i obustavljanju SVIH aktivnosti do daljnjega.

Ovo podrazumijeva da se u narednom periodu u džematu neće obavljati dnevni namazi niti Džuma namaz do daljnjega.

Džematski Odbor će svakodnevno nadzirati situaciju u vezi sa širenjem virusa COVID-19, i čim primijetimo poboljšanje i napredak u tom pogledu, ako Bog da, donijet ćemo odluku o ponovnom pokretanju aktivnosti. O tome ćete na vrijeme biti obaviješteni. No do tada molimo da se pridržavate gore navedene odluke.

Iako svi znamo da je ova odluka u interesu sviju nas, ipak od Vas tražimo halala. Naša je obaveza da brinemo o džematu i džematlijama, a ovakva situacija od nas zahtijeva ovakvu odluku!

Hvala na razumijevanju!

Džematski Odbor

More Posts

Send Us A Message