BICC je zvanično ponovo otvoren

Share:

Poštovane džematlije, es-selamu alejkum.
Sa radošću Vas obavještavamo da je džemataki Odbor donio odluku da se od srijede, 10-og juna, džemat BICC otvara za dnevne namaze počev od Podne namaza.
Dakle, sve naše džematlije (samo članovi džemata) mogu dolaziti na dnevne namaze od navedenog datuma (počev od Podne namaza/10-og juna), a limit je 50 prisutnih, uz obavezno pridržavanje svih dolje navedenih mjera.
                                                                                                                                        ⇓

Raspored dnevnih namaza:

SABAH (Fajr) – 4:45 AM (ikamet)
PODNE (Zuhr) – 1 PM (ezan)
IKINDIJA – Po vaktiji
AKŠAM – Po vaktiji
JACIJA – 10:15 PM (ikamet)

Džuma namaz

Obzirom da je Mayor Chicaga dozvolio prisustvo maksimalno 50 osoba u vjerskim objektima uz obavezno pridržavanje uputa, džematski Odbor Vas obavještava da će od 12-og juna u našem džematu biti organizovano obavljanje Džuma namaza sa maksimalno 50 prisutnih džematlija (članova).
📩 PRIJAVA ZA DŽUMU NAMAZ
Prijava za prisustvo na Džuma namazu obavezna je prijava putem ove aplikacije:
                                          ⇑

Ko se ne zna ili ne može registrovati putem aplikacije (na kraju koje mora kliknuti “submit”) neka pošalje email zahtjev za prisustvo na: info@bicc-chicago.com sa svojim imenom i prezimenom te e-mail adresom.

✅ Lista džematlija koji će prisustvovati Džuma namazu za određeni petak, bit će objavljivana petkom u 11 AM na džematskoj web stranici (www.bicc-chicago.com).
Neće biti dozvoljen ulazak u džamiju radi obavljanja Džuma namaza onim džematlijama koji se ne budu prijavili i čija imena ne budu na listi klanjača.
                                                  ⇓
✅ Kako će se odrediti ko će klanjati Džumu namaz?
Odredit će se prema redoslijedu prijava, dakle prema principu “first come – first serve”. Prvih 50 prijavljenih klanjat će Džumu namaz u petak, 12-og juna. Drugih 50 prijavljenih klanjat će Džumu u petak, 19-og juna, i tako dalje.
⛔️ Napomena:
Svi klanjači, kako za Džumu tako i za dnevne namaze, moraju sa sobom nositi maske i serdžade. Bez maski neće biti dozvoljen ulazak u džamiju nikome.
Hvala na razumijevanju!
Džematski Odbor

More Posts

Send Us A Message