Nastavni plan i program za mektepsku 2020/21.

Share:

Poštovani roditelji, es-selamu alejkum.
 
Ovog vikenda počinje ONLINE nastava u Mektebu, ako Bog da. Imamo upisanih 126 učenika, hvala Allahu, i raspoređenih po grupama i po danima. ​U prilogu Vam šaljemo listu upisanih učenika po grupama, pa pogledajte u koju grupu je upisano Vaše dijete:
 
Molimo Vas da djeci obezbijedite adekvatne uslove za praćenje mektepske nastave, te da djeca budu pristojno obučena (djevojčice sa mahramama) i primjerenog ponašanja tokom online časova.
 
Obzirom da je pred nama prvi radni vikend, održat ćemo dva online roditeljska sastanka (9 AM / SUB-NED); oni roditelji čija djeca nastavu pohađaju subotom trebaju prisustvovati sastanku u subotu, a oni čija djeca idu nedjeljom – oni će biti na sastanku u nedjelju. 
 
Nakon toga počinju časovi po grupama. Zbog roditeljskog sastanka ovog vikenda časovi za djecu počinju od 10 AM (a ubuduće će to biti od 9 AM), pa pogledajte raspored časova za Vaše dijete koji Vam šaljemo. 
 
Isto tako, za prvo polugodište šaljemo Vam kalendar online časova, koji će se održavati svakog prvog vikenda u mjesecu, a ostatak vikenda ćete dobijati video, audio i pisani materijal i zadaće. 
 
Aplikacija putem koje ćemo raditi sastanke i časove je Zoom Meeting, pa Vas molimo da je odmah instalirate:
 
Isto tako, proslijeđujemo Vam nastavni plan i program po kojem ćemo raditi i od kojeg ne bi trebalo biti značajnijih odstupanja.
Sve lekcije za sve mektepske grupe možete pronaći u udžbeniku Maktabiya, a zadaće u vježbankama Kalemija 1 (grupa ILMIHAL) i Kalemija 2 (Grupa SUFARA).​ Grupa SUFARE, osim časa u kojem će obrađivati lekcije iz Mektebije sa vjeroučiteljicama,  imat će dodatni čas arapskog pisma sa hafizom, a udžbenik iz kojeg učimo i ove godine je My Arabic Alphabet Book od autora Hazima Fazlića. Učenici iz grupe Kur'an koristit će Kur'ane i udžbenik Maktabiya. Oni koji nemaju udžbenike neka dođu kod blagajnice Vasvije ove nedjelje od 9 AM – 2 PM.
Zvanični e-mail na koji će sve mektepske grupe proslijeđivati svoju zadaću je: mekteb.bicc@gmail.com Zadaću ćemo slati za svaku grupu posebno, dakle nećemo sve roditelje uznemiravati zadaćama druge djece iz drugih grupa. Oni roditelji čija djeca nisu upisana u Mekteb ove godine uopće neće dobijati emailove. 
Progres Report ćemo raditi svakog zadnjeg vikenda u mjesecu tako što ćemo Vama roditeljima slati izvještaj (tabelu) samo za grupu u kojoj se nalazi Vaše dijete. Dakle, nećemo odgovarati na svaki Vaš email kada nam pošaljete zadaću, već ćemo ga evidentirati u tabelu za ocjenjivanje i slati Vam izvještaj zadnjeg vikenda u mjesecu.
Detaljnije informacije dobit ćete na roditeljskom sastanku, ako Bog da. 
M​ahsuz selam od nas vjeroučitelja!​
Udžbenici koje ćemo koristiti u Mektebu su:
  • Mektebija (za sve grupe: Ilmihal, Sufara i Kur'an)
  • Kalemija 1 (grupa Ilmihal 6-8 god) 
  • Kalemija 2 (grupa Sufara 9-12. god)
  • Arabic Alphabet Book – autor Hazim Fazlić (grupa Sufara 9-12. god)
  • Kur'an na arapskom (grupa Kur'an)

More Posts

Send Us A Message