Postavljanje nišana na mezarju

Share:

Poštovane džematlije, es-selamu alejkum!
 
Molimo sve naše džematlije koji imaju svoje najmilije ukopane na džematskom mezarju a nemaju postavljen nišan na mezaru, da do kraja kalendarske 2020 naruče i postave nišane.

Nišane možete naručiti u bilo kojoj kameno-rezačkoj radnji, ali moraju biti istog izgleda. Nišane možete naručiti i kod Bohemian National Cemetary, u njihovom office.

 
Džematski Odbor trenutno radi na izradi archive umrlih i ukopanih, a taj zadatak povjeren je učitelju Džemalu Deliću koji detaljno bilježi sve podatke o mezarju, a na osnovu koje ćemo sačiniti knjigu umrlih. Zbog toga je važno da imamo postavljene nišane sa preciznim informacijama svake umrle osobe (Ime (ime oca) i prezime, datum i grad rođenja, te datum i mjesto preseljenja).

Napominjemo da su zeleni drveni bašluci privremeno na mezarju, dok ne postavite nišane, a nakon toga trebate ih ukloniti. 

 
Na proljeće ćemo, ako Bog da, ponovo uređivati mezarje pa želimo da do tada svi mezarovi budu označeni. Oni koji nisu u stanju sami postaviti nišane, neka nas kontaktiraju.

Hvala na razumijevanju!  

More Posts

Send Us A Message