Novi učači Kur'ana

Share:

U subotu, 3-eg aprila 2021.godine, u prostorijama džemata BICC upriličena je svečanost povodom dodjele diploma za 18 ovogodišnjih polaznika Škole Kur'ana za odrasle.
Ovogodišnja 9. sezona Škole Kur'ana bila je specifična po tome što se nastava odvijala online putem zbog pandemije Corona virusa, a od 26 upisanih, njih 18 uspješno je završilo ovogodišnji program.
Kako je kazao hafiz Mešić u svom obraćanju prilikom dodjele diploma: “Novi učači Kur'ana su ukrasi našeg džemata, a ovaj projekat iz godine u godinu biva kvalitetniji i sadržajniji. Vrijeme provedeno učeći kur'ansko pismo i družeći se s Kur'anom je blagoslovljeno vrijeme, i zato godinu iza sebe možete smatrati uspješnom.”
Kur'ansko pismo uspješno je naučilo 7 polaznika, a oni su:
1) Atić Safija
2) Avdić Selma
3) Delić Amra
4) Hatarić Selvira
5) Prijić Adnana
6) Resić Elvir
7) Sejdić Alma
Čitanje sure Ja'sin po tedžvidskim pravilima izvježbalo je 7 polaznika, a oni su:
1) Atić Azra
2) Arnautović Jasmina
3) Dizdarević Hanka
4) Kopić Nedžad
5) Križevac Suada
6) Hasanović Mirzeta
7) Smajlović Senija
Posebno vrijedi istaći da su suru Ja'sin napamet naučile 4 polaznice, a one su:
1) Duraković Vesna
2) Kaplanović Meliha
3) Kopić Samira
4) Šator Nermina
Škola Kur'ana za odrasle u džematu BICC djeluje od 2012. godine, a vodi je hafiz Muriz-ef. Mešić. Kroz nju je do sada prošlo preko 100 osoba, a odvija se svake srijede navečer od oktobra do aprila mjeseca.
10. jubilarna sezona Škole Kur'ana za odrasle počinje u oktobru mjesecu, uz Božiju pomoć, a ako je suditi prema raspoloženju, kandidata neće manjkati.
Allah mubarek olsun svim polaznicima i njihovim familijama.

More Posts

Send Us A Message