Održan roditeljski i sastanak Vijeća roditelja

Share:

U nedjelju, 6-og juna 2021.godine u džematskoj kafeteriji održan je roditeljski sastanak u organizaciji Vijeća roditelja i vjeroučitelja povodom završetka mektebske 2020/21. godine.

Tom prilikom vjeroučitelji, hafiz Muriz Mešić i Enessa Mehmedović-Bašić, osvrnuli su se na proteklu mektebsku godinu i izrazili zadovoljstvo uspješnim organizovanjem online nastave i ostvarenim rezultatima. Online mektebska nastava je ponuzdila novi pristup u organizaciji mektebske nastave i zahtijevala od vjeroučitelja i djece da iznađu nove modele podučavanja i ocjenjivanja, što je bio zadatak na kojeg su naši vjeroučitelji i djeca uspješno odgovorili. Ova mektebska godina izrodila je 13 novih učača Kur’ana, mašaAllah. Potvrđeno je da će dodjela diploma u Mektebu i Bosanskoj školi biti održana u nedjelju, 20-og juna, te se pozivaju sva naša djeca da prisustvuju ovoj svečanosti i preuzmu svoje diplome i specijalne poklone.

Obzirom da sa završetkom mektebske godine završava mandat aktuelnom sazivu Vijeća roditelja, bila nam je obaveza organizovati novi sastanak s ciljem da se izaberu novi članovi (volonteri) Vijeća roditelja za novi mandat na period od dvije godine (2021-2023).

Za novu predsjednicu Vijeća roditelja jednoglasno je izabrana Hajreta Kadić, a novoizabrani članovi Vijeća roditelja su:

  1. Kadić Hajreta, predsjednica
  2. Dervišević Azra
  3. Ahmetović Sanela
  4. Alibašić Selma
  5. Arnautović Jasmina
  6. Cerić Amela
  7. Ibrišević Fadila
  8. Kišija Adha
  9. Ležić Tima
  10. Zakomac Nevresa

Napominjemo da su uslovi za kandidaturu u Vijeću roditelja bili da roditelj kandidat ima upisano dijete u Mekteb ili Bosansku školu, te da nije član drugih džamijskih odbora, grupa ili vijeća. Zahvaljujemo se svim članovima Vijeća roditelja iz proteklog mandata, a novim članovima čestitamo na izboru i nadamo se uspješnoj saradnji.

Na kraju je odlučeno da se za vrijeme Labor Day vikenda u nedjelju, 5-og septembra 2021.godine, organizuje tradicionalni mektebski piknik povodom početka nove mektebske 2021/22.godine.

Isto tako, očekujemo da će naredna mektebska godina biti realizovana u mektebskim učionicama, ako Bog da, a upis u Mekteb i Bosansku školu ćemo provesti tokom vikenda 11-12. septembra 2021.godine.

More Posts

Send Us A Message