Održan sastanak Odbora

Share:

U nedjelju, 20-og juna 2021. godine održan je redovni mjesečni sastanak džematskog odbora kojem su prisustvovali svi članovi: Faruk Daudbašić, Dževad Šošić, Nedžad Kopić, Dževad Šorlija, Nermin Krličević, Mevludin Husomanović, Šaban Delić, Vasvija Čolpa i hafiz Muriz Mešić.

MEKTEB I BOSANSKA ŠKOLA

Na početku sastanka hafiz Mešić podnio je izvještaj o Mektebu koji je usvojen uz iskazano zadovoljstvo i podršku mektepskim aktivnostima kao i aktivnostima u Bosanskoj školi. Džematski odbor je pohvalio rad vjeroučitelja, učiteljica u Bosanskoj školi i Vijeća roditelja, te se zahvalio Konzulatu BiH u Čikagu na kontinuiranoj podršci. Džematski Odbor čestita uspješan završetak mektepske 2020/21. godine svim našim učenicima.

11. JULI – DAN GENOCIDA U SREBRENICI

Džematski Odbor donio je odluku da će Tevhid pred duše žrtava Genocida u Srebrenici tradicionalno i ove godine biti proučen u našem džematu, u nedjelju 11-og jula sa početkom u 6 PM i poziva sve prijatelje i članove našeg džemata da prisustvuju ovom događaju. Isto tako, BICC će podržati organizovanje kulturno-sportskog događaja – Biciklijada 2021 koji ima za cilj obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Genocida u srebrenici.

KURBAN BAJRAM

Prema dostupnim informacijama i takvimu Islamske zajednice u BiH, Kurban bajram je 20. jula 2021 (utorak) i klanjat će se u prostorijama našeg džemata bez bilo kakvih restrikcija. Prema odluci Rijaseta IZ u BiH, cijena kurbana je $215.00

NOVI CENTAR

Predsjednik džematskog odbora, Faruk Daudbašić, podnio je izvještaj džematskom Odboru o aktivnostima koje se provode na ime kupovine objekta za naš novi centar i potvrdio da smo u pregovorima oko kupovine željenog objekta te da će proces potrajati neko vrijeme i da nam je potrebno strpljenja i povjerenja. Na tome se intenzivno radi, a džematski Odbor dao je punu podršku nastavku pregovora.

SKUPŠTINA

Džematski odbor donio je odluku da će se džematska Skupština organizovati odmah po podizanju svih restrikcija, no obzirom da džematlije putuju na odmore i da će po povratku sa odmora početi upis u škole, predloženo je i prihvaćeno da se džematska Skupština održi u nedjelju, 17. oktobra 2021.g., ako Bog da.

OSTALO

Džematski Odbor razmatrao je i druga džematska pitanja, a jedna od najznačajnijih jeste da se odobrava serviranje hrane u džematskoj kafeteriji prilikom organizovanja vjerskih događaja od strane naših članova.

Allah da bude zadovoljan nama i našim aktivnostima. Amin!

Džematski Odbor

More Posts

Send Us A Message