Održan sastanak džematskog Odbora

Share:

U nedjelju, 18-og jula, džematski Odbor održao je svoj redovni mjesečni sastanak. Sastanku su prisustvovali svi članovi Odbora, osim opravdano odsutnog hadžije Šabana Delića.

Džematski Odbor izvršio je sve neophodne pripreme za predstojeći Kurban bajram koji će se održati u utorak 20-og jula u džematskim prostorijama. Nakon bajram namaza ispred džamije bit će servirani kahva i kolači, dok će ženska grupa organizovati prodaju cvijeća kao bajramski poklon za ženski dio džemata. Obzirom da su sve restrikcije ukinute, očekujemo veliki broj prisutnih, ako Bog da, a Bajram nmaz će predvoditi hafiz Muriz-ef. Mešić

Kao i prethodnih godina, i ove godine naše džematlije su iskazale visoku svijest o obavezi klanja kurbana, tako je do sada preko našeg džemata uplaćeno 214 kurbana. Allah da svima ukabuli i u sevap upiše.

Naš džemat će zajedno sa druga dva čikaška džemata (SABAH i ICC Northbrook) najesen organizovati zajednički mektepski piknik, a više informacija imat ćemo krajem avgusta. Do tada će se izvršiti sve neophodne pripreme u koordinaciji ova tri džemata.

Tokom ljetnog perioda Džuma namaze u džematu će predvoditi Edhem-ef. Šahinović i drugi imam, Mufid Kayed. Vjencanja u dzematu ce obavljati dr. Hazim-ef. Fazlic, a u slucaju dženaze porodice neka kontaktiraju hadžiju Nedžada (312-714-9224)

Džematski Odbor želi se posebno zahvaliti našim vakifima koji su u proteklih 5 godina uvakufili skoro 3 miliona USD, i na taj način pokazali da se čikaška bošnjačka zajednica s razlogom može nazvati jednom od najuspješnijih. Allah mubarek olsun!

Naredni sastanak zakazan je za 29. avgust 2021.godine, ako Bog da.

U prilogu imate bajramsku poruku muftije IZBSA, dr. Sabahudin ef. Ćemana:

Svim našim članovima, džematlijama i prijateljima džemata čestitamo kurban bajramske dane riječima:

BAJRAM MUBAREK OLSUN!

More Posts

Send Us A Message