Ženska grupa Bošnjakinja izabrala nove članice Odbora

Share:


U subotu, 6-og novembra 2021.godine, ženska grupa Bošnjakinja organizovala je druženje za svoje članice u džematskoj kafeteriji u okviru kojeg su predstavile svoje aktivnosti i upriličile izbor novih članica u Odbor grupe.


Za novu predsjednicu jednoglasno je izabrana Enessa Mehmedović-Bašić. Dosadašnja predsjednica grupe, Amina Sendić-Mešić zahvalila se svim članicama na podršci i naglasila da je došlo vrijeme da grupu vode mlađe članice koje će donijeti novu svježinu i nastaviti sa zanimljivim sadržajima na zadovoljstvo cijelog ženskog dijela našeg džemata.


Novi Odbor ženske grupe čine:


1. Enessa Mehmedović-Bašić, predsjednica

2. Amina Sendić-Mešić

3. Amela Zukobašić

4. Sabina Husomanović

5. Raba Mehmedović, blagajnica

6. Enisa Omerović

7. Šejla Medžiković

Pogledajte nekoliko slika sa večerašnjeg druženja:

U okviru ovog druženja prisutnima se online putem obratila hafiza Saima Memić koja je kazivala o ulozi žene u Kur'anu komparirajući kur'anske primjere sa ulogom žene muslimanske u savremenom svijetu.



Neposredno prije druženja sve prisutne su obavile Jaciju namaz u džematu, a nakon namaza je proučena hatma dova povodom okončanja učenja hatme Kur'ana od strane našeg imama, hafiza Muriza-ef. Mešića, koji već desetu godinu zaredom njeguje učenje hatme u namazima u našem džematu. 


Čestitamo novim članicama na izboru i upućujemo dovu Uzvišenom Allahu da nam podari uspjeh na oba svijeta. Amin!

More Posts

Send Us A Message