Kraj je godine, ne zaboravite obnoviti članarinu u džematu

Share:

Drage džematlije i poštovani članovi našeg džemata,

Približavamo se kraju kalendarske 2021.godine, pa nam je obaveza sve Vas podsjetiti da obnovite svoje članstvo u džematu ukoliko to već niste učinili. Ukoliko jeste, iskreno Vam se zahvaljujemo i molimo Allaha da Vas najgradi najljepšom nagradom na oba svijeta.

Džemat je naša zajednička briga o kojoj je neophodno da vodimo računa. Članstvo u džematu nam omogućava da tokom godine ”unlimited” koristimo džamiju i učestvujemo u svim džematskim aktivnostima. Naši članovi i naše džematlije imaju otvoren pristup svim aktivnostima u džematu. Džamije i džemat su nam jako značajni radi vjerskog odgojs naše djece i omladine. S druge strane, članstvo u džematu je Allahu zasigurno drago djelo je pokazuje našu brigu o Njegovoj kući.

Pozivamo vas da i dalje svojim donacijama i dobrovoljnim prilozima pomognete svoj džemat i upišete se među one koji brinu o ovoj Allahovoj kući. Dovom se sjećamo svih onih koji nisu više sa nama, a koji su tokom svog života podržavali rad svog džemata. Allah da ih nagradi najljepšom nagradom na ahiretu. Amin!

Kako izvršiti uplatu članarine ili donacije?

CHASE QUICK PAY ili ZELLE: Isto tako donacije možete realizirati i uplatiti putem Chase QuickPay i Zelle aplikacija, vrlo jednostavno, koristeći naš novi email: info@bicc-chicago.com ali isto tako uvijek naznačite za šta uplaćujete.

Debit/Credit CARD or Cash: Sve vrste plaćanja možete vršiti i preko debit/credit card ili kešom direktno u kancelariji džematskog Odbora.

PAYPAL: Sve uplate možete realizovati i preko PayPala. Prilikom uplate preko PayPala koristite email: dzematwestern@gmail.com i uvijek naznačite (add note) šta uplaćujete (npr. Članarina, Novi centar, Bosanska škola, Mekteb, Sadaka…)

CHECK: Svoje donacije (checks) možete slati direktno na adresu džemata: BICC | 7022 N Western Ave, Chicago IL 60645

Kad radi blagajna?

– Srijeda 6 – 8 PM
– Petak 12 – 2:30PM
– Nedjelja 9AM – 2PM

Blagajnica: Vasvija Čolpa (773-632-6203)

Molimo da prilkom dolaska sa sobom donesete člansku knjižicu ili ukoliko je još uvijek niste preuzeli da istu zatražite od blagajnika.

Iznos članarine u džematu BICC je:

  • Porodica (dvoje zaposlenih) – $330,00
  • Porodica (jedno zaposleno) – $240,00
  • Penzioneri (bračni par) – $180,00
  • Penzioner (samac) – $130,00
  • Samac (student/neoženjen) – $200,00

Svaki naš član uživa prava korištenja svih džematskih usluga a ujedno ima mogućnost da bira i bude izabran u rukovodeća tijela našeg džemata.

Hvala Vam!

More Posts

Send Us A Message