Uspješno održana džematska Skupština

Share:

U subotu, 15-og januara 2022.godine, u džematskim prostorijama održana je redovna džematska Skupština kojoj je prisustvovao veliki broj članova.

Skupštinu je obilježila lijepa atmosfera i konstruktivno rješavanje svih džematskih pitanja.

Predsjednik Faruk Daudbašić zahvalio se svim članovima na dolasku, a članovima džematskog Odbora kojima završava drugi mandat (Nedžad Kopić, Dževad Šorlija i Nermin Krličević) uručene su prigodne zahvalnice.

Hafiz Muriz Mešić predstavio je rad džemata u proteklih 20 godina i predstavio prvu džematsku monografiju.

Nakon njega blagajnica Vasvija Čolpa predstavila je detaljan finansijski izvještaj koji je jednoglasno usvojen što najbolje kazuje kakvo povjerenje uživa BECCA džemat.

Za nove članove džematskog Odbora izabrani su:

1) Faruk Daudbašić
2) Dževad Šošić
3) Šaban Delić
4) Mevludin Husomanović
5) Asmir Hasanović
6) Senad Adžamija
7) Edis Bečić

Čestitamo novom džematskom Odboru na izboru. Komisiju za izbore sačinjavali su: Džemal Delić, Senad Mujkić i Almir Salkanović.

Isto tako, Skupština je jednoglasno reizabrala sve članove Savjetodavnog vijeća na mandat 2022-24. godine. Predsjednik Amir Ovčina predložio je i predstavio prijedloge izmjena džematskog Statuta. Prisutni su već glasali, a odsutnima će biti poslano u narednom periodu putem pošte ili emaila da se izjasne.

Stari i novi Statut moŽete preuzeti i pogledati OVDJE:

GLASACKI LIST za novi Statut preuzmite OVDJE:

Za Statut možete glasati i tako što jednostavno pošaljete na email (info@bicc-chicago.com ili becca@izbsa.com) sljedeci tekst: PODRŽAVAM IZMJENE STATUTA U POTPUNOSTI. Nakon toga Vaš glas ce biti ubrojan.

Zahvaljujemo se svim članovima na povjerenju i na dolasku.

More Posts

Send Us A Message