Obavještenje

Share:

Poštovani članovi i drage džematlije, es-selamu alejkum!

Naša je obaveza da Vas obavijestimo da ćemo se nakon deset uspješnih godina rastati sa našim imamom, hafizom Murizom-ef. Mešićem i njegovom porodicom koji se ovog ljeta vraćaju u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon što nas je obavijestio, džematski Odbor obavio je razgovor sa hafizom proteklog vikenda i saznao da su razlozi njegovog povratka isključivo privatne prirode i od nas je zatražio da takvu odluku poštujemo, te da ona ni na koji način neće biti mijenjana, osim ako Allah ne odredi drugačije. Džematski Odbor je njegovu odluku shvatio i prihvatio.

U saradnji sa Islamskom zajednicom Bošnjaka Sjeverne Amerike poduzeli smo korake na objavljivanju konkursa radi pronalaženja novog imama, o čemu ćemo Vas svakako obavijestiti.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo hafizu Murizu-ef. i njegovoj supruzi, prof. Amini, na svemu što su uradili za naš džemat i želimo im sve najbolje u životu. Pozivamo naše džematlije da poslušaju riječi hafiza Mešića i budu podrška svom džematu tokom cijelog svog života, i da bez obzira na promjene, mi budemo odlučni u izgradnji bolje zajednice radi naše djece.

Hvala svima na razumijevanju!

Džematski Odbor

More Posts

Send Us A Message