U Čikagu obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Share:

Chicago veličanstveno obilježio 30. godina od obnove Nezavisnosti Bosne i Hercegovine


U nedjelju, 27-og februara 2022, u hotelu Holiday Inn North Shore Skokie u organizaciji nevladinog udruženja Ja BiH, a uz podršku mnogih drugih nevladinih organizacija i pojedinaca porijeklom iz Bosne i Hercegovine a koje djeluju u Čikagu, upriličen je svečani program kojem su prisustvovali specijalni gosti (Generalni konzul BiH u Čikagu – mr. Elvir Resić, nj. ekselencija abmasador BiH pri UN-u – Sven Alkalaj, novinar Erol Avdović, i prof. Amra Šabić Al-Rayess, te Amir Ovčina, predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike) koji su se obratili prigodnim govorima.


Pored pomenutih govora, prisutni su mogli poslušati nekoliko stihova od strane učenica iz bosanskih škola (Ajna Salihović i Saima Imamović) koje djeluju pri centrima BECCA i SABAH. Prisutni su mogli također pogledati specijalan promotivni video o BiH, kao i prisustvovati specijalnoj izložbi bosanskih stećaka i promociji nove knjige Amre Šabić Al-Reyess,


Na kraju programa uručene su specijalno dizajnirane nagrade najzaslužnijim pojedincima iz čikaške bosansko-hercegovačke zajednice. Tako su nagrade i priznanja za dugogodišnji doprinos zajednici dobile Sanela Ovnović, Fadila Čampara i Ismeta Keserović.


Za dugogodišnji doprinos razvoju bosansko-hercegovačke zajednice u Čikagu dobio je i hafiz Muriz Mešić.
Iskrene čestitke svima, a svima nama neka je sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

More Posts

Send Us A Message