Održan 4. redovni sastanak džematskog odbora

Share:

U četvrtak, 19-og maja, džematski Odbor održao je svoj četvrti po redi redovni mjesečni sastanak na kojemu su analizirane najvažnija pitanja iz rada džemata.

Između ostalog, navedeno je da su izvršene skoro sve neophodne pripreme za organizaciju Omladinskih susreta koji će se održati u periodu od 27- do 29. maja ove godine u Čikagu i čiji domaćin u sva tri čikaška džemata pri IZBSA.

Ovog vikenda na rasporedu je dodjela diploma u Mektebu i Bosanskoj školi, i džematski Odbor u tom pogledu izrazio je zadovoljstvo uspješno realizovanom mektepskom godinom.

Također , pružena je podrška organizaciji šetnje povodom obilježavanja 11. jula, a već ovog utorka, 24-og maja, u našem džematu će se obilježiti i stradanje Bošnjaka kozaračkog kraja.

Osim toga, džematski Odbor radi na pripremi Mevluda zahvalnosti povodom obilježavanja 20. godina rada i djelovanja našeg džemata na kojemu očekujemo veliki broj prisutnih, kako džematlija tako i gostiju.

Džematski Odbor večeras je razgovarao i o terminu dolaska novog imama, dr. Adisa ef. Sultanovića, te o potencijalnim hatibima tokom ljetnog perioda nakon Kurban bajrama.

Uskoro će početi i pripreme za akciju prikupljanja kurbana, te će o tome naše džematlije biti blagovremeno obaviještene. Molimo sve naše članove da redovno prate džamijski website i na taj način ostanu informisani o svim džematskim događajima.

Džematski Odbor

More Posts

Send Us A Message