HATME 2022

Share:


Nakon dosta truda i rada konačno smo dočekali i Hatme (svečanu dodjelu diploma) u našem džematu. U subotu, 21-og maja, Vijeće roditelja djece iz Mekteba pripremilo je prelijepu atmosferu za dodjele diploma i za svu našu djecu pripremilo specijalne poklone.


Mekteb u BECCA centru ove godine pohađalo je 160 učenika, a nastavu su vodile vjeroučiteljice Enessa Mehmedović-Bašić i Jasmina Ejupović-Okić na čelu sa hafizom Murizom-ef. Mešićem. Nastava se odvijala oba dana vikenda, a djeca su bila raspoređena u 3 osnovne grupe (Ilmihal, Sufara i Kur'an), te u 16 podgrupa, a u mektepskoj 2021/22. ukupno je realizovano 30 radnih vikenda i obrađeno preko 120 nastavnih lekcija u svim grupama.


Grupnu hatmu (učenje cijelog Kur'ana) ove godine pred hafizom Murizom-ef. Mešićem su završili sljedeći učenici:


1. Dervišević Minela

2. Salčinović Hamza

3. Salčinović Hena

4. Šator Eman

5. Ahmetović Hasan

6. Ahmetović Suleyman

7. Alibašić Naila

8. Mešić Merjem

9. Omerović Haris

10. Šehović Nejra

11. Šorlija Selma


Ove godine dobili smo i 19 novih učača Kur’ana, a oni su:
1. Lejla Vokić

2. Mehmed Ejupović

3. Adna Delil

4. Hamza Halilić

5. Melda Kurtović

6. Ajla Mahić

7. Emina Zubović

8. Kenan Orman

9. Sabiha Fale

10. Lejs Delić

11. Lejla Drndar

12. Adin Ramić

13. Belma Čaušević

14. Amila Ležić

15. Ašira Džanić

16. Almir Hadžić

17. Amel Daudbašić

18. Dalila Hrnjica

19. Iman Vejzović


Neki od učenika ove godine završavaju pohađanje Mekteba, pa su tako obučeni u specijalna ”maturska” odijela, a Vijeće roditelja je i za njih pripremilo posebne poklone.


Svi učenici dobili su specijalno dizajnirane diplome, a za najbolje učenike ove gdoine su proglašeni Senad Omerović i Adna Delil.


Posebno se zahvaljujemo fotografu Ibrahimu Hadžiću i BiH Production na profesoionalnom fotografisanju i ustupanju svih fotografija. On kao i obično posebno se potrudi oko naše djece i nastoji da ovakvi događaji ostanu zabilježeni prelijepim fotografijama.


Na kraju svečanosti, Vijeće roditelja je pripremilo specijalan poklon za hafiza Mešića i njegovu suprugu Aminu, obzirom da se oni ovog ljeta nakon 10 zajedničkih godina, vraćaju u Bosni i Hercegovinu. Hafiz se obratio na kraju i u emotivnom govoru prisjetio se nekih prelijepih trenutaka iz našeg Mekteba, a kako se može i na slikama primijetiti; suze se nisu mogle sakriti…


Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo vrijednim vjeroučiteljicama Enessi i Jasmini koje su zajedno sa hafizom čestito radile sa našom djecom u Mektebu.


Svakako, ne zaboravljamo se zahvaliti ni Senki i njegovom osiguranju ispred džamije koje je tokom svakog vikenda pružalo sigurnost našoj djeci i roditeljima. Isto tako zahvaljujemo se članovima džematskog Odbora na čelu sa predsjednikom mr. Farukom Daudbašićem koji su pružali finansijsku i administrativnu podršku mektepskim projektima.


Upis u novu mektepsku 2022/23. počinje u septembru mjesecu, ako Bog da, a svi roditelji će biti pravovremeno obaviješteni putem džematske web stranice i i mektepskog emaila.
Allah mubarek olsun i još jednom iskrene čestitke našoj djeci i njihovim roditeljima.

More Posts

Send Us A Message