VII Omladinski susreti – Chicago 2022

Share:

U okviru 7. po redu Finalnog mektepskog takmičenja našeg medžlisa koje se održalo u subotu 28. maja u džematu ICC Greater of Chicago u Northbrooku u sklopu Omladinskih susreta Medžlis Midwest naš učenik iz Mekteba Emin Salčin osvojio je je 2. mjesto u kategoriji ILMIHAL, dok je Senad Omerović osvojio također 2. mjesto u kategoriji SUFARE. 💥💥👍🏻👍🏻

Čestitke vjeroučiteljicama Enessi j Jasmini, hafizu Mešiću, Vijeću roditelja te svim članovima BECCA centra!

Takmičenju je prisustvovalo 36 takmičara iz svih gradova Midwesta; Detroit, Grand Rapids, Chicago, Minneapolis, Des Moines i Lincoln.

Naš džemat predstavljali su sljedeći takmičari:

ILMIHAL

  1. Kerim Halilić
  2. Emin Salčin

SUFARA

  1. Senad Omerović
  2. Nedim Šehović

KUR'AN

  1. Hamza Salčinović
  2. Naila Alibašić

Molimo Allaha da sve takmičare nagradi najljepšom nagradom, a za nas oni su već pobjednici.



Hor NUR sa Bilalom Zukanom

Danas (nedjelja/29. maj) uspješno su završeni sportski susreti u okviru 7. Omladinskih susreta Medžlisa Midwest.

Prvo mjesto u odbojci osvojila je ekipa heroja Adila Bešića, dok je u malom nogometu prvo mjesto zauzela ekipa heroja Safeta Zajke, a ekipa heroja Izeta Nanića osvojila je prvo mjesto u košarci.

Sve u svemu, svih 175 tinejdžera su pobjednici, a slobodno možemo kazati da su ovo bili do sada najbolje organizovani omladinski susreti našeg Medžlisa.

Zahvaljujemo se svim volonterima iz džemata BECCA, SABAH i ICC Greater of Chicago, zatim našim imamima, te džematskim horovima i folklornim grupama, roditeljima i mektepskim takmičarima, kao i specijalnom gostu – Bilalu Zukanu na dolasku i učešću.

More Posts

Send Us A Message