Mevlud povodom 20 godina džemata

Share:


U subotu, 11-og juna, u prisustvu muftije IZBSA, dr. Sabahudina-ef. Ćemana i imama na čelu sa glavnim imamom medžlisa Midwest, dr. Muazom-ef. Redžićem, zatim u prisustvu imama dr. Senad-ef. Agić (SABAH, Chicago) Zinaied-ef. Granić (Carlisle, PA), Vedad-ef. Arnaut (Detroit, MI), Nijaz-ef. Valjevčić, Emil-ef. Škrijelj (IC Rumija, IL) i Suvad-ef. Čaušević (Chicago, IL) velikog broja džematlija proučen je Mevlud zahvalnosti povodom obilježavanja i djelovanja džemata BECCA (nekadašnji BICC). Mevludski program vodio je imam domaćin, hafiz mr. Muriz-ef. Mešić.

Džematski Odbor se potrudio da se svi prisutni osjećau ugodno i prijatno, a hor NUR na poseban način je ukrasio ovo večer izvođenjem nekoliko ilahija i uručivanjem specijalnog poklona za hafiza i njegovu porodicu.

Bio je ovo oproštajni mevlud za našeg imama i njegovu porodicu koji s eovog ljeta vraćaju za Bosnu i Hercegovinu, pa je ovu priliku hafiz Mešić iskoristio da najavi dolazak novog imama, dr. Adisa-ef. Sultanovića, koji će ako Bog da, nastaviti sa hairli i korisnim aktivnostima.

Zahvaljujemo se gostima na dolasku, kao i našim džematlijama koji su se odazvali u ovolikom broju.

More Posts

Send Us A Message