Svečana dodjela diploma u Bosanskoj školi

Share:

U subotu, 12-og maja 2018.godine, u prostorijama BICC-a upriličena je svečanost povodom uspješnog završetka školske 2017/18.godine u okviru koje su prisutnim učenicima uručene diplome.
U ime Generalnog konzulata BiH u Čikagu, diplome je uručio naš novi Konzul, gosp. Edin Šehić, koji je u svom uvodnom obraćanju naglasio značaj ovakvih aktivnosti u bosansko-hercegovačkim centrima u dijaspori. On je naglasio da je Bosanska škola u Čikagu uuspješan primjer koji drugi trebaju slijediti.

Ovaj projekat svakako ne bi se mogao realizovati bez, prije svih, profesorica bosanskog jezika i književnosti – prof. Amine Sendić-Mešić i prof. Enise Omerović, koje su svojim zalaganjem u proteklih šest godina pokazale da sve je moguće ukoliko se hoće. One su te koje su ovaj projekat učinile prepoznatljivim u cijeloj Sjevernoj Americi, a zbog njihove požrtvovanosti i zalaganja naša djeca sa radošću odlaze na časove Bosanske škole.

Svakako, Bosanska škola duguje zahvalnost Odboru BICC-a, kao i Vijeću roditelja i ženskoj grupi ’’Bošnjakinja’’ koji pomažu rad ove škole i doprinose da se aktivnosti odvijaju bez zastoja, a pored njih zasluge svakako pripradaju i našem hafizu Murizu ef. Mešiću koji neumorno radi na svim aktivnostima u našoj čikaškoj zajednici.

Bosanska škola u Čikagu je prva licencirana škola u Sjevernoj Americi koja radi prema programu Ministarstva civilnih poslova BiH, a ove školske godine Bosansku školu je pohađalo 102 učenika, što je za svaku pohvalu.

Iskrene čestitke svim učenicima i njihovim roditeljima, profesoricama, predstavnicima Generalnog konzulata BiH u Čikagu, Odboru BICC-, Vijeću roditelja i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da ova priča bude moguća.

 

More Posts

Send Us A Message