Naše džematlije podržale kupovinu vakufskog objekta u Washingtonu

Share:

Atmosfera u džematu BICC povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine bila je jako svečana. Džumanska hutba bila je posvećena Danu nezavisnosti i izgradnji institucija od nacionalnog značaja za državu BiH i naš narod, a hutbu je održao hafiz Muriz ef. Mešić.

Džematlije džemata BICC odazvale su se pozivu Reis-ul-Uleme IZ u BiH, dr. Huseina ef. Kavazovića, da podrže kupovinu objekta u Washingtonu na ime budućeg sjedišta Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (Pogledajte poziv Reis-ul-uleme: https://youtu.be/Fd2-MEcw0YA), tako da su  1-og marta 2019.godine nakon Džuma namaza donirali na ime navedenog projekta $3,100.00.

Treba imati u vidu da džemat BICC trenutno je u akciji izgradnje vlastitog centra, te da su naši vakifi prvenstveno uspjereni na izgradnju tog centra, ali evo opet su pokazali da stoje uz Islamsku zajednicu i projekte od nacionalnog značaja. Da im se treba odati priznanje, govori činjenica da je džemat BICC već dugi niz godina džemat koji preko IZ u BiH uplati najveći broj kurbana od svih džemata u dijaspori, te da je već godinama jedan od najvećih džemata po pitanju izdvajanja zeklata u Bejt-ul-Mal IZ u BiH.

Molimo Allaha da svim donatorima ukabuli njihove donacije. Amin!

“Allah će uistinu dobročinitelje nagraditi” (Kur'an)

More Posts

Send Us A Message