Upis u Mekteb 2021/22.

Share:

Draga djeco i poštovani roditelji, es-selamu alejkum.

Pred nama je nova školska/mektepska 2021/22.godina kojoj se jako radujemo jer ćemo se konačno vratiti u naše učionice i džamijske prostorije, ako Bog da.

Svoje dijete i ove godine možete upisati u Mekteb u našem džematu, a Upis (In Person) u Mekteb i Bosansku školu će se vršiti tokom vikenda 11-12. septembra 2021 u vremenu od 9 AM do 12:30 PM.

Nastava u mektepskoj 2021/22 počinje 18. i 19. septembra, a planirano je da se održava u džematskim prostorijama.

Ukoliko niste sigurni u koju mektepsku grupu trebate upisati Vaše dijete, onda bi najbolje bilo da dođete na upis u džamiju 11-12. septembar 2021. Oni koji prvi puta upisuju dijete OBAVEZNO na dan upisa moraju doći u džamiju zajedno sa svojim djetetom ili djecom.

Mekteb mogu upisati i djeca čiji roditelji nisu članovi džemata, a ako žele roditelji se mogu učlaniti preko web stranice www.bicc-chicago.com ili na licu mjesta prilikom upisa.

Napomena: Primamo djecu uzrasta tek od 6. godina. Nudimo osnovni program za najmlađe (6-8 god.), zatim za srednju grupu nudimo učenje arapskog pisma i namaza, dok za starije (12-14. god) nudimo lekcije iz ahlaka i historije islama te učenje Kur'ana.

Za više informacija kontaktirajte nas na email: mekteb.bicc@gmail.com

Hvala unaprijed!

More Posts

Send Us A Message