Radni sastanak vjeroučitelja

Share:

Draga djeco i poštovani roditelji, es-selamu alejkum.

Nadamo se da ste uživali u jučerašnjem picnicu i da vam je bilo lijepo!?

NASTAVA UŽIVO

Predstojećeg vikenda (11. i 12. septembar u vremenu od 9 AM do 1 PM) počinje upis u Mekteb i Bosansku školu i trajat će SAMO taj vikend.

Nastava će se održavati “in person” (tj. u džamijskim prostorijama), a počinje već 18. i 19. septembra.

Povodom nove mektepske 2021/22.godine vjeroučitelji i učiteljice jutros su održali radni sastanak na kojem su izvršili posljednje pripreme za početak nove školske godine. Kao što vidite, ove godine imat ćemo nekih izmjena u pogledu nastavnih grupa u Mektebu (Hafiz preuzima grupe Kur'ana i Arapskog pisma u potpunosti, a one će biti raspoređene u podgrupe).

UPISNE FORME i UNIFORMA

U prilogu Vam šaljemo upisni materijal koji ćete svakako moći preuzeti i na dan upisa, ali ukoliko vam je lakše možete ih sebi isprintati i popuniti kako biste uštedjeli na vremenu.

Vijeće roditelja priprema nove uniforme za svu djecu, a njih ćete moći naručiti i kupiti prilikom upisa, ako Bog da. Ne zaboravite da imamo i mektepski Fond u koji Vas molimo d ai ove godine donirate jer od njega zavisi koliko kvalitenih materijala za nastavu možemo nabaviti i koliko vjeroučitelja možemo angažovati.

Knjige koje ćemo koristiti u Mektebu ove godine su:

Maktabiya Bosnian-English (3rd Edition) – $20,00 (Sve grupe)
Kalemija 1 – $10,00 (Ilmihal)
Kalemija 2 – $10,00 (Sufara)
Nova Sufara (Ibrahim Softić) sa CD-om – $10,00

MJERE ZAŠTITE – Covid-19

Sva djeca i prisutni volonteri morat će se pridržavati mjera zaštite (mjerenje temperature, nošenje maske, držanje distance, boravak u precizno određenom vremenu).

U džamijskim prostorijama za vrijeme trajanja nastave mogu boraviti samo vjeroučitelji i učiteljice, članovi Vijeća roditelja i djeca. Roditelji za vrijeme nastave ne mogu boraviti u džamijskim prostorijama niti hodniku.

Također, prilikom preuzimanja djece roditelji će morati nositi maske (ukoliko ulaze u džamijske prostorije), a Vijeće roditelja će nastojati da djecu predaje roditeljima na izlaznim vratima.

Džamijske prostorije bit će dezinfikovane i očišćene prije i poslije nastave, a o tome će se pobrinuti džematski Odbor.

Islam nas uči da je zaštita ljudskog zdravlja primarna (FARZ) obaveza svakog muslimana i muslimanke. Zato, dijete koje, ili čiji roditelji, budu osjećali bilo kakve simptome gripe ili prehlade, NE MOGU dolaziti u Mekteb tokom 2 vikenda ili do saniranja bolesti. U slučaju da su djeca, roditelji ili bilo koji član porodice pozitivni na virus COVID-19, također NIJE DOZVOLJEN dolazak na nastavu dok se posljedice ne saniraju.

Hvala na razumijevanju!

More Posts

Send Us A Message